Stressfraktur i foten

2011-01-30 @ 17:05:53
Det är anledningen till min frånvaro.
Jag kommer att uppdatera så fort smärtan i fot och själ lagt sig lite...

Summering av helgen

2011-01-16 @ 18:25:15
I helgen har det blivit både löpning och fotboll. Löpningen i lördags gick riktigt bra och fort. Jag sprang ca 18km och flög fram över skogarna. Samma dag var det dags för Sparbankscupen i Markaryd: Innefotboll.  Vi hade 3 matcher i gruppspelet där vi spelade 0-0, 0-0 samt förlorade sista med 0-2. S bröt armen efter en brutal knufftackling in i sidoväggen. Jag förvandlade min stortå till en blåtå, självförvållat. I ilskan efter att ha tabbat mig rejält på backen gjorde jag ett byte som resutlterade i att jag drämde foten rätt in i en ribbstol och fick rejält ont. Ja, jag har tävlingsskalle men jag har vett att ta ut det över mig själv.
    Dagen idag har inneburit löpning 20,5km på isgator i Älmhult. Tanken var att springa upp mot 25km men då tempot varierade mellan km på 4.30 och 6 min kändes det som att det inte gav så mycket. Istället bäddade jag ner mig framför vinterstudion med A och en massa te.

En del av de underbara i laget!

Helgen har i stort gått till åt att återhämta förlorad sömn i veckan. Sov 10h natten mellan fredag och lördag samt 12!! timmar mellan lördag och söndag.

Hej västkusten!

Mycket jobb - lite blogg

2011-01-11 @ 15:54:13
Sådär nu var två arbetsdagar gjorda! Har inte helt ställt om dygnsrytmen så sömnen är lite sådär just nu. Klockan ringer 04.50 på morgonen och snoozas till 05.00 därefter är det bara att hoppa i löputrustningen och ge sig ut. Vägarna här i väst är inte bra...mycket is.
Det har blivit 18km löpning två dagar i rad nu. När jag mäter mina rundor använder jag GPS-klockan Garmin Forerunner 405.


Hejdå småland hej västkusten!

2011-01-09 @ 14:36:56
Ikväll lämnar jag småland för ett tag och beger mig mot västligare breddgrader. Julen är slut för den här gången och verkligheten pockar på uppmärksamhet. Jag har haft en fantastiskt trevlig julledighet och har använt den till en hel de träning men också en hel del vila och återhämtning. Igår löpte jag ca 22km och idag har det blivit 21km tillsammans med Annika Bard i Strömsnäsbruk. Det var ett bra tag sedan vi tränade ihop så det var riktigt trevligt. Därefter blev det en lång härlig bastu och sedan såg jag damernas avslutande Tour de Ski hemma hos Evaldssons. Nu ska det bli skönt att komma till en ny miljö då jag tjatat ut de flesta rundor här hemma i de småländska skogarna. Snart kommer våren och jag längtar litegrann efter att ge järnet på tävlingar!

Ont det gör ont det gör ont!

2011-01-07 @ 19:57:08
Nu är sötebrödsdagarna slut!!
Idag var det uppstigning och ihoppning i löparuniform 05.00. Det betyder att jag har börjat jobba igen. Något trögstartat var det och det hjälper inte att Varbergs kommun absolut inte vet vad skottning är. Endast den största huvudgatan är skottad någorlunda. De andra gatorna är katastrof, kunde inte ens parkera min bil på gatan som vanligt då där låg snödrivor. Där fanns bara en smal plätt att sick-sacka sin bil igenom. Löpningen gick taffligt då jag mest halkade omkring i snömodden och hälsenan värkte och det blev inte bättre efter passet. Det är inte direkt sjäva hälsenans som smärtar utan snarare bredvid på insdian längs med. Själva hälsenan är däremot öm när den böjs. Hoppas hoppas det bara är en överansträngning pga halkan. För övrigt var det skönt att andas havsluft igen och springa längs med Kattegatts hav. Det är något speciellt med kusten och även fåglarna spelar härute.
Såhär ser en del av sträckan jag löpte ut:

Jag ser det snöar...

2011-01-06 @ 15:10:08

Vaknade upp till ett igensnöat landskap, tog på mig löpkläderna, gav mig ut och trotsade vädret. Sprang ner till Visseltofta på ömsom skottad väg och ömsom i bara bilspår. Andra delen av passet från Visseltofta över Hallaböke och hem var det inte skottat, men tackolov hade en bil kört där så det fanns bilspår att kasa runt i. Det blev ett relativt jobbigt och styrkemässigt bra pass över 20,5km.
Ikväll styr jag kosan mot västkusten där morgondagens pass kommer att förläggas.

Lugna gatan

2011-01-05 @ 21:09:11

Trettondagsafton är snart förbi och inte mycket har blivit gjort. Vaknade ca 10 av att lillebror ringde från Stockholm och villa ha med mig på hockey i em. Dagens planer var egentligen att sätta igång med lite arbete  men tydligen tyckte min kropp att jag behövde vila på soffan efter 20 kilometers löpning. Där somnade jag insvept i en filt kollandes på sprint och skidskytte; plötsligt var det kväll. Jag känner behovet av att efter mina långpass lägga mig ner och vila/sova 1 timme. Det känns som att både kropp och huvud behöver det för att återhämtas så därför är det en prioritering jag ofta gör. Har för övrigt inte gjort många knop mer än att hjälpa till med att skruva ner och sänka en säng. Jobbångesten börjar komma nu efter lovet men jag vet hur snabbt man kastas in i karusellen igen så varför oroa sig och ägna tankemöda i onödan.
Btw ömmar hälsenan fortfarande


Småtufft

2011-01-04 @ 14:55:09

Dagens löpning: 21km. Snön hängde i luften och en och annan snöflinga singlade ner. När jag befann mig längst bort på rundan började det krypa i lårmusklerna och jag kände att kroppen var sliten efter två dagar i rad med 25km löpning. Tyvärr var det bara att knata på 11km till och det gick helt ok. Jag känner att jag fått tillbaka lite av förkylningen sedan jag sprang Sylvesterloppet och är därmed lite trött i både knopp och kropp.
Vatten underbara vatten!

Graalträning

2011-01-03 @ 19:48:39

Dagens andra pass check! 14,5km med Annika och Lars. -7 grader och alldeles perfekt kallt. Det var mycket längesedan jag sprang i mörker. Har blivit van under julen att springa mitt på dan i solljuset. Jag påminns dock om hur skönt det kan vara med kvällsträning innan kvällen avrundas. När löpningen var över hoppade jag in i bastun som låg på sköna 85-90 grader. Bastade ungefär en halvtimme. Bastu är för mig ren avkoppling där man bara njuter av det träningspass man genomfört.
Dagens löpsummering = 25km

Nu blir det rykande varm skogsbärsskoppa (ny favorit) och en kesomacka med rädisor. Rädisor är något som jag lärt mig uppskatta de senaste månaderna tack vare A. Det är något jag verkligen kan rekommendera att ha på osten eller på keson, riktigt fräsch känsla.


Sann lycka

2011-01-03 @ 09:50:15
Dagens första löppass är över. Det blev 10,5km i gryningen i ett gnistrande kallt väder (ca -12). Jag möttes av att solen gick upp över grantopparna och så dagen ta form. Dessa ögonblick stannar tiden och jag suger in hela landskapet och den underbar morgonluften.
Ikväll blir det träning med klubben SK Graal...som jag längtat!

Detta är sann lycka

Nyårsdagen och d. 2/1-2011

2011-01-02 @ 14:12:38

Kl 12.00 nyårsdagen tog jag mig för årets första löppass. Jag möttes av glashala gator och stigar. Tuff löpning i 20km som tog extremt lång tid att löpa. Jag hade i alla fall världen för mig själv. Det var inte många själar ute, bara några tappra barnfamiljer på väg till pulkabackar, också jag förstås. Det var lugnt och skönt precis som jag villl ha det. Dagens löpning skedde i Älmhult runt Möckeln, Norregård och Paradiset. 
På kvällen värkte min hälsena som den gjort i några dagar men nu mer intensivt. Natten till söndagen vaknade jag ett par gånger med smärta...

2/1  25 km
Kliver upp ur sängen sent, kl. 10.00. Rör försiktigt på foten som värker i hälsenan. Reser mig upp och tar mig haltandes ur sängen med en stel hälsena. Efter någon timme blir det bättre men jag haltar fortf. Jag bestämmer mig ändå för att ut och testa och det håller extremt bra. Knatar på 6km och bestämmer mig för att vika av åt ett långt håll. Löpningen rullar på och jag löper med ett högt och starkt steg. Mantrat från nyårsloppet upprepas i huvudet. Jag är en våg som böljar fram i ett rytmiskt kontinuerligt flow. Det blev riktigt grym löpning med de flesta km runt 4.25-4.40. Jag hade lite känningar av hälsenan men bara ca en 2:a i smärta på en 10-gradig skala.
Ökar smärtan över 5 på min subjektiva skala ska jag ta det lugnt har jag lovat mig själv.
När jag löpt 25 underbara kilometer i strålande sol och kommer in börjar jag halta igen. Jag kan springa men gå verkar krångligare!